Leuke musea in de provincie Zeeland

watersnoodmuseumVoor toeristen, maar ook bewoners van de provincie Zeeland, zijn diverse musea een goed idee voor een dagje uit. De meeste musea zijn niet alleen interessant om te bezoeken, maar ook leuk en leerzaam. Hieronder een overzicht van drie musea die je niet mag missen als liefhebber van kunst en cultuur.

Schelpenmuseum
Schelpen zijn populaire objecten voor enthousiaste verzamelaars. Liefhebbers van deze schatten uit de zee, zullen ongetwijfeld genieten van een bezoek aan het Schelpenmuseum in het Zeelandse Zaamslag. Eigenaar De Zeeuw begon het museum dankzij zijn voorliefde voor het verzamelen van schelpen. In het museum zijn ook een aantal opgezette zeedieren te vinden zoals een kogelvis en zeepaard. Wellicht een inspiratiebron om zelf ook mooie voorwerpen te gaan verzamelen!

Wings to Victory
Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen veel vliegeniers om in Zuid-West Nederland. Veel van de persoonlijke bezittingen van deze veelal Amerikaanse en Duitse piloten zijn gevonden en kunnen worden bezichtigd in op Vliegveld Midden-Zeeland. De initiatiefnemers willen alle vliegeniers herdenken die hebben gestreden in de jaren ’40, met name de piloten die zijn verongelukt. Stichting ‘Wings to Victory’ zet zich daarnaast in voor het onderzoek naar de wrakken van vliegtuigen, die nog altijd verborgen liggen in het water of onder de grond.

Watersnoodmuseum
Nederland vecht al heel lang tegen het water. Onder andere dijken en de Deltawerken beschermen ons tegen de zee, maar het is in het verleden wel eens misgegaan. Een verschrikkelijke ramp vond plaats in Zeeland in 1953. In dit museum in Ouwerkerk staan de verhalen van mensen centraal. Nederlanders die de ramp persoonlijk hebben meegemaakt. Huidige problemen met water en oplossingen die we kunnen gebruiken, komen ook uitgebreid aan bod.